Wat een mooi afscheid

Als je lieve Moeke is overleden is het fijn als je juist mensen als Alko Tolner op je pad vindt om het levensverhaal van onze 101 jarige Moeke te vertellen.

In ons verdriet wist jij ons zonder enige terughoudendheid te laten vertellen over het leven van Moeke. Je nam alle tijd. Rustig ondersteunde je ons in het zeer persoonlijk gesprek de latent aanwezige gebeurtenissen uit Moekes 101 jarig leven naar boven te krijgen. Aangenaam verrassend is dat jij Moekes levensverhaal heel anders benaderde dan dat we gewend zijn. Het werd geen opsomming van feiten maar Moekes échte leven in een verhaal. Hét levensverhaal. Wij voelden tijdens de afscheid plechtigheid in ieder woord en in elke zin Moekes leven. Dit was Moeke. Nu na een tijdje dat we afscheid hebben moeten nemen van Moeke, voelt het nog steeds vertrouwd, ze is nog dieper in ons hart geworteld. Bij het condoleren zeiden onze gasten, wat een mooi afscheid, we hoorden ook nog dingen die we niet wisten, dit was écht jullie mam, mijn zuster, onze tante, onze buurvrouw, mw. Bloem..

Alko hartelijk dank voor het met respect vertellen van Moekes échte levensverhaal. Je prettige ondersteuning voor en tijdens de afscheid plechtigheid van onze Moeke, en je nazorg.  

Johan en Liesbeth Betsie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *