UITVAART SPREKER

Alko Spreekt

Spreken tijdens een uitvaart kan een hele opgave zijn. Wellicht kunt u hierbij de hulp van ‘Alko spreekt’ goed gebruiken.

Mijn werkwijze

Een verzoek om als uitvaartspreker op te treden komt binnen via een uitvaartorganisatie of via de directe familie. Wanneer mijn agenda het toelaat plan ik vrijwel meteen een afspraak in met de directe familie.  Op een door de nabestaanden gewenste locatie kom ik binnen één of twee dagen langs om een interview af te nemen. Dit interview vindt plaats tijdens een prettig gesprek in een ontspannen sfeer. Tijdens het gesprek van circa 2 á 3 uur, ‘wandelen’ we door het leven van de overledene. Ik luister graag en stel gerichte vragen om zo de grootse gebeurtenissen en de kleinste details goed vast te kunnen leggen. Op die basis kom ik tot een fijn en warm levensverhaal.

Persoonlijke gedichten

Ik creëer altijd een persoonlijk gedicht, speciaal ter ere van de overledene. Als een gevoelsmens is mijn levensmotto om iets te betekenen voor anderen. Het bijstaan, ondersteunen en er zijn voor anderen is voor mij van onschatbare waarde. Al vele jaren vertaal ik mijn eigen emoties in gedichten en teksten. Nu zet ik deze vaardigheid als uitvaartspreker graag in voor anderen. Deze woorden en gedichten zijn woorden die beklijven en helpen in de persoonlijke reis door rouw.

Een vleugje humor

In de diepste momenten van verdriet kan het lastig zijn om te glimlachen, maar ik begrijp het belang van lichte momenten en voeg waar mogelijk een vleugje humor toe aan het levensverhaal. Niet om het verdriet te minimaliseren, maar om ons eraan te herinneren dat terugkijken op het leven ook met een glimlach kan gebeuren. Humor heeft de kracht om te helen.

Ik sta voor u klaar

Als u op zoek bent naar een uitvaartspreker die verder gaat dan alleen woorden uitspreken, die oprecht eer betoont aan uw dierbaren op een manier die werkelijk betekenis heeft, sta ik klaar om te helpen. Graag verwijs ik u naar mijn referenties.

Een eerbetoon aan uw dierbare

Mijn streven is om alle verhalen, het verlies en de gedachten van de nabestaanden te vertalen naar een oprecht eerbetoon aan hun dierbare. Alles is bespreekbaar, en ik denk graag mee over (passende) muziek, beelden en rituelen.

Hier kunt contact met mij opnemen.

Met uw goedkeuring maak ik een opname van ons gesprek zodat ik, tijdens het schrijven van een levensloop, de details nog even goed kan terugluisteren. In de aanloop naar de dienst schrijf ik mijn verhaal, maar zal dit niet met u delen. U zult mij dit vertrouwen moeten geven. U kunt zich met de familie en naasten dan ook volledig op andere belangrijke zaken richten, dit geeft rust.