UITVAART SPREKER

Spreken tijdens een uitvaart kan een hele opgave zijn. Wellicht kunt u hierbij de hulp van ‘Alko spreekt’ goed gebruiken.

Een verzoek om als uitvaartspreker op te treden komt binnen via een uitvaartorganisatie of via de directe familie. Wanneer mijn agenda het toelaat plan ik vrijwel meteen een afspraak in met de directe familie.  

Op een door de nabestaanden gewenste locatie kom ik binnen één of twee dagen langs om een interview af te nemen. Dit interview vindt plaats tijdens een prettig gesprek in een ontspannen sfeer.

Tijdens het gesprek van circa 2 á 3 uur, ‘wandelen’ we door het leven van de overledene. Ik luister graag en stel gerichte vragen om zo de grootse gebeurtenissen en de kleinste details goed vast te kunnen leggen. Op die basis kom ik tot een fijn en warm levensverhaal.

Indien gewenst kan ik ook het openingswoord en/ of de graf tekst verzorgen.

Hier kunt contact met mij opnemen.

Met uw goedkeuring maak ik een opname van ons gesprek zodat ik, tijdens het schrijven van een levensloop, de details nog even goed kan terugluisteren. In de aanloop naar de dienst schrijf ik mijn verhaal, maar zal dit niet met u delen. U zult mij dit vertrouwen moeten geven. U kunt zich met de familie en naasten dan ook volledig op andere belangrijke zaken richten, dit geeft rust.